Schildpad gevonden in Oudenburg

Redactie KW

Het beestje werd gistermiddag opgemerkt toen het de drukke Weststraat aan het oversteken was.

Een schildpad die wil ontsnappen heeft normaal gesproken heel veel tijd nodig, maar in Oudenburg slaagde een dier er toch in.

Gevonden in Weststraat

Het beestje werd gistermiddag opgemerkt toen het de drukke Weststraat aan het oversteken was. Het is niet duidelijk van waar het diertje, ongeveer vijftien centimeter groot, vandaan komt. Wellicht zal hij geen al te grote afstand afgelegd hebben vooraleer hij werd opgemerkt. Een vrouw uit de streek – die anoniem wenst te blijven – passeerde in de Weststraat en zag de schildpad op zijn gemak de drukke straat oversteken.

Zij reed er met haar wagen en zag het beestje net op tijd. “Hij of zij viel wel op”, zegt ze. “Mijn oog viel er op en ik ben direct gestopt. Mijn passagier is uitgestapt en heeft het opgepakt.”

Wie is de eigenaar?

De vrouw was onderweg naar de Vrije Basisschool in Ettelgem om haar jongste dochter op te halen. De schildpad was daar dan ook even dé attractie van de dag. “De kinderen waren heel enthousiast. Het is natuurlijk ook geen alledaags huisdier en het is een mooi beestje”, zegt ze.

Ondertussen vangt ze de schildpad bij haar thuis op, al gaat ze wel op zoek naar de eigenaar. “Ik zou het diertje graag terug thuis krijgen”, zegt ze. “Voorlopig weet ik niet waar ik moet beginnen zoeken.”

Wie zijn of haar schildpad herkent, kan met onze redactie contact opnemen via tim.lescrauwaet@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier