Schierveldse Politiehond organiseert BK in Roeselare

Spektakel gegarandeerd op het Belgisch kampioenschap. © Foto SB
Redactie KW

De Schierveldse Politiehond organiseert op zondag 20 september pas voor de derde keer het Belgisch kampioenschap voor afgerichte politiehonden. De 20 beste honden van heel het land nemen het daarbij tegen elkaar op. Gehoorzaamheid, springwerk, aanvals- en verdedigingswerk staan centraal.

De Schierveldse Politiehond bestaat sinds 1977. Aanvankelijk met thuisbasis op Schiervelde, maar sinds jaar en dag vinden we hen in hun lokaal in de Koning Leopold III-Laan. Normaal moet de club op termijn opnieuw verhuizen, maar duidelijkheid is er daar nog niet over. Tot zolang maken de leden er het beste van in hun huidige thuisbasis.

Te beginnen met de organisatie van het Belgisch kampioenschap voor afgerichte politiehonden categorie 2 op zondag 20 september. “Al zijn het heus niet enkel politiehonden die deelnemen”, horen we van secretaris Gustaaf Labaere.

Moeilijkheid

“De officiële term voor hetgeen wij doen is de ringsport. Een hondensport waarbij geleider en hond samen een programma afleggen waarin gehoorzaamheid, springwerk en aanvals – en verdedigingswerk aan bod komen”, voegt Peter Schietecat daar aan toe. “Daarin heb je verschillende categorieën met elk een verschillende moeilijkheidsgraad. Wij organiseren het nationaal kampioenschap in categorie 2, categorie 1 is het moeilijkst.”

Spektakel

“Het wedstrijdprogramma bestaat uit gehoorzaamheid, springwerk en aanvals- & verdedigingswerk. Alle disciplines komen aan bod. Wie zich de beste toont in deze drie wedstrijdvormen, is de nieuwe kampioen van België. We beginnen om 8 uur en het einde is voorzien rond 18.30 uur. Leuk voor hondenliefhebbers, maar ook niet-hondenliefhebbers komen aan hun trekken. De honden zorgen telkens voor heel wat spektakel.”

De inkomprijs bedraagt 3 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier