Schepencollege wil spandoek aan hoofdtribune Forestiersstadion verwijderen

Redactie KW

De sportdienst van Harelbeke stelde vast dat KRC Harelbeke zonder enige goedkeuring een vrij groot reclamedoek opgehangen heeft aan de tribune. Het schepencollege besliste nu dat het doek verwijderd moet worden.

Tussen de stad, de sportdienst en de sportraad is er een afspraak dat de reclame richting straat op de hoofdtribune van het Forestiersstadion minimaal gehouden moet worden, onder andere om esthetische redenen. De afspraak omhelst ook dat er een aanvraag ingediend moet worden bij de stadsdiensten. “Deze overeenkomst werd tot op heden telkens gerespecteerd. Er wordt nu vastgesteld dat KRC Harelbeke zonder enige goedkeuring een vrij groot reclamedoek opgehangen heeft aan de tribune, zonder enige vraag, zonder enig advies.”

Aanvraag

“De club weigert pertinent om de nodige aanvragen te doen”, luidt het in de nota van de sportdienst. “Vanuit de sportdienst vragen wij dat er kordaat gereageerd wordt naar de club toe. Ons voorstel is dat het doek verwijderd wordt en de club eerst een officiële aanvraag indient, waarna – met een advies van de sportraad en de dienst grondgebiedszaken – een beslissing kan genomen worden.”

Nieuw voorstel

Het schepencollege nam kennis van de nota van de sportdienst en besliste dat het spandoek verwijderd moet worden. “De club moet eerst een officiële aanvraag indienen, waarbij advies gevraagd wordt van de sportraad en de dienst patrimonium. Als er geen gevolg gegeven wordt, dan moet er een PV opgemaakt worden. Intussen is er vanuit KRC Harelbeke een nieuw voorstel gekomen van vier doeken van vier meter bij vier, in totaal 64 m²”, luidt het. Het college wil dit aftoetsen aan het voorstel van het gewestelijk reglement.

(PVH)