"Schandalig!" Felle reacties op beslissing om Pulobar opnieuw open te laten

13/07/17 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:35

Donderdagvoormiddag besliste de Izegemse burgemeester Bert Maertens dat zomerbar Pulobar opnieuw open kan. Op sociale media regende het meteen reacties, van 'eindelijk' tot 'schandalig'. De burgemeester verdedigt zijn beslissing.

"Schandalig!" Felle reacties op beslissing om Pulobar opnieuw open te laten

Burgemeester Bert Maertens. © BELGA

Heel wat mensen reageerden al op de Facebookpost van burgemeester Bert Maertens. Op zijn persoonlijke Facebookpagina treedt hij ook in discussie met mensen die de beslissing om de Pulobar opnieuw open te laten niet kunnen begrijpen. "Als ik de sluiting beveel op vraag van de onderzoeksrechter en ik krijg van diezelfde instanties de boodschap dat er geen elementen zijn om de bar langer gesloten te houden, dan is er geen enkel argument voor mij als burgemeester (ik ben geen rechter!) om de tijdelijke sluiting niet op te moeten heffen", klinkt het. "Ik denk bovendien niet dat het de bedoeling is om de Izegemse belastingbetaler desgevallend te laten opdraaien voor schadeclaims ten opzichte van de stad. In eer en geweten, maar ook in het volle besef dat de naasten van Sarah nu met vraagtekens blijven zitten - vraagtekens die de gerechtelijke diensten hopelijk snel kunnen oplossen -, heb ik deze beslissing moeten nemen. Daar kan je kwaad om zijn, maar dan heeft dat weinig met rationele argumenten te maken, denk ik."

Wie de reacties op Facebook wil lezen, kan doorklikken op onderstaande post.


Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!