Samenscholingsverbod voor daders van geweldfeiten in Kortrijk

In 2014 moest het café ook al eens een tijd sluiten na een schietincident. Nu werd een man er voor de deur in elkaar geslagen. © JVGK
Redactie KW

Vijf daders die op 14 juni in Kortrijk klappen uitdeelden aan een man, krijgen een samenscholingsverbod van vier maanden opgelegd. Dat meldt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) woensdag in een persbericht.

In de nacht van 14 juni werd een man aan het café ‘Sens Unique’ aangevallen door vijf klanten. Het slachtoffer kreeg klappen van een groepje jongeren, allen tussen 19 en 25 jaar oud. Hij werd met een hoofdwonde naar het ziekenhuis gebracht. De vijf aanvallers werden even opgepakt, maar kort nadien vrijgelaten.

Vorige week werd nog beslist dat het café tijdelijk gesloten wordt, tot het einde van de zomervakantie. Zo wil de stad Kortrijk, in overleg met de politiediensten, escalatie tussen de achterban van het slachtoffer en de daders vermijden. Nu krijgen de vijf ook een samenscholingsverbod van vier maanden.

“Het is de eerste keer in de geschiedenis van Kortrijk dat er een samenscholingsverbod wordt opgelegd”, meldt de burgemeester. “Deze maatregel geldt voor 4 maanden, om zo zowel de zomervakantie als de start van het schooljaar te vrijwaren van hun agressie.”

De lokale politie zal toezien op de naleving van het samenscholingsverbod. Als de daders toch samen worden opgemerkt, zullen ze bestuurlijk opgesloten worden en riskeren ze een GAS-boete tot 350 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier