Samana Bellegem viert 45ste verjaardag

Het bestuur van Samana Bellegem met Nadine Ferlin, Brenda Huvenne, Agnes Chauvin, Marie Debels, Michel Billemont, Martine Vertriest, Eddy Ghesquiere, Jacques Yserbyt, Estella Hoirelbeke, Noëlla Deschuymere, Norbert Naert en Norbert Roobrouck. Rosa Lefebvre, Gerard Lefebvre en Yvette Deconinck ontbreken op de foto. © EDB
Redactie KW

Op zondag 29 oktober viert Samana Bellegem haar 45ste verjaardag. De vereniging ging in 1972 officieel van start.

Samana mag dan wel haar 45ste verjaardag vieren, de voorgeschiedenis van de vereniging die vroeger bekend was onder de naam Ziekenzorg dateert al van veel vroeger. “Er was al in 1896 een onderlinge bijstand in Bellegem”, ziet Michel Billemont in de papieren. “Onder leiding van de toenmalige onderpastoor en de hoofdonderwijzer werd er al een plan bedacht voor een werking op maatschappelijk gebied. In 1954 begon de CM en in 1970 vond de eerste paasviering plaats. Die wordt nog altijd georganiseerd in samenwerking met Okra.

Verjaardagsfeest

Het duurde echter nog tot 1971 eer er papieren getekend werden voor het ontstaan van Ziekenzorg Bellegem, die in 1972 officieel van start ging. Michel Billemont was er toen al bij. “Elk jaar gingen vrijwilligers van onze vereniging honderden bezoeken brengen aan zieken. Talloze mensen konden genieten van onze gevarieerde activiteiten zoals infodagen, spreekbeurten, uitstappen, etentjes en kaart- en hobbynamiddagen.”

Om de verjaardag van de vereniging te vieren is er een feest op zondag 29 oktober vanaf 11.30 uur in oc De Wervel. Voor 25 euro krijgen de aanwezigen aperitief met hapjes, een feestmaaltijd en een optreden van Pret en Verzet. Tijdens de pauze is er koffie met taart. Inschrijven kan tot 20 oktober bij Jacques Yserbyt op 056 22 28 35 of 0486 02 48 35 of via jacques.yserbyt@outlook.com. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier