Sabine Rouseré uit Haringe wint prijs voor ‘Vrouwelijk talent op het platteland’ van KVLV

Sabine Rouseré bij de vier huidige bewoners van Carpe Diem. (Foto PC) © (Foto PC)
Redactie KW

Sabine Rouseré uit de Nachtegaalstraat in Haringe mocht vorige zaterdag de prijs ‘Vrouwelijk talent op het platteland’ in ontvangst nemen. Die prijs kreeg ze voor de groepswoning Carpe Diem in Beveren-IJzer, waar vier senioren met aangepaste zorg en hulp kunnen wonen.

Samen met haar echtgenoot Dirk Vandenbussche, zoon Steven en schoonzoon Bram baat Sabine Rouseré een landbouwbedrijf uit in de Nachtegaalstraat 8 in Haringe. Sabine (51) is afkomstig uit Beveren-IJzer, waar ze opgroeide op een hoeve in de Hondschotestraat.

Sabine besliste om de grote woning van de hoeve in Beveren-IJzer te verbouwen voor een sociaal project. “Op eigen initiatief en zonder subsidies hebben wij er een nieuw sociaal project uit de grond gestampt. We creëerden er een groepswoning voor vier senioren, die eigenlijk niet zo graag alleen wonen. Deze mensen hebben behoefte aan sociaal contact en ook aan een veilige en comfortabele omgeving. Het gebouw kreeg de toepasselijke naam Carpe Diem. De vier senioren, die dus alleenstaanden zijn, kunnen er zelfstandig wonen, en dit misschien wel voor een langere tijd. Zij beschikken over een eigen badkamer en eigen slaapkamer. Enkel de slaapkamer wordt door de bewoner zelf ingericht. De gemeenschappelijke ruimtes zijn de leefruimte, de keuken en de tuin, waar allen eigen groenten kweken.”

Sabine Rouseré kreeg vorige zondag door Nik Vangool, voorzitter van KVLV, de prijs ‘Talent op het platteland’ overhandigd in Flanders Expo in Gent. Het initiatief van Sabine werd duidelijk naar waarde geschat, en vooral de manier waarop Carpe Diem wordt georganiseerd mag op veel appreciatie rekenen. De jury benadrukte dat de senioren over een zekere vrijheid blijven beschikken in de stimulerende omgeving van de boerderij met hoevedieren en akkerbouw. (PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 4 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier