S&R Group bouwt zwembaden in Kortrijk en Zwevegem

Axel Vandenheede

Kortrijk en Zwevegem willen wat betreft de bouw van een nieuw zwembad in zee gaan met S&R Group uit Leuven. Tegen eind mei moet de deal tussen de drie partijen rond zijn en in de tweede helft van 2018 moeten beide baden ook klaar zijn.

Begin 2015 opteerden Kortrijk en Zwevegem ervoor om elk een nieuw zwembad te bouwen in een publiek-private samenwerking (PPS). Uiteindelijk dienden zich twee gespecialiseerde bedrijven aan, namelijk S&R Group en Sportoase. Een eerste offerte werd begin dit jaar nog afgewezen door de schepencolleges van Kortrijk en Zwevegem wegens onvolledig. Midden maart dienden beide firma’s een nieuwe offerte in en op 11 april spraken beide gemeentebesturen hun voorkeur uit: de finale onderhandelingen worden met S&R Group gevoerd, de grootste speler wat betreft de bouw van zwembaden in België. S&R haalde de beste score op basis van de vooropgestelde gunningscriteria. Met Sportoase wordt niet langer onderhandeld, tenzij er geen finaal akkoord wordt bereikt met S&R.

2018

Afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen beogen de schepencolleges van Kortrijk en Zwevegem om eind mei 2016 de opdracht toe te wijzen en in juni 2016 het contract voor de 30-jarige DBFMO-overeenkomst (Design, Build, Finance, Maintain, Operate, of de hele ontwikkeling plus exploitatie) ondertekenen.

“We verwachten dat in zowel Kortrijk als Zwevegem de werken begin 2017 opgestart kunnen worden”, aldus schepen van Sport An Vandersteene (N-VA). “We streven ernaar om de twee nieuwe zwembaden te openen in 2018, meer bepaald rond de zomer van 2018 voor Zwevegem en in de loop van het najaar van 2018 voor Kortrijk.”

Zwevegem: 10 banen

Hoe de zwembaden eruit zullen zien, is nog een vraagteken. Al lijkt duidelijk dat Kortrijk voor een 50-meterbad gaat van acht banen, plus de nodige wellness en speelelementen. In Zwevegem plant S&R een volwaardig 25-meterbad van 10 banen, gekoppeld aan een fitnesscentrum. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier