Rusthuisbewoners uit Kortrijk begeven zich op glad ijs

De bewoners genoten heel erg van het rolstoel-ijsschaatsen in Finlandia in Gullegem. We zien op de ijspiste Lieve Vanliefferinge (81) en begeleidster Anne Adam. © (Foto ICK)
Redactie KW

WZC Sint-Vincentius bezorgt haar bewoners leuke rolstoel-ijsschaatsnamiddag op ijspiste Finlandia in Gullegem

Woensdag organiseerde Woonzorgcentrum Sint Vincentius uit Kortrijk een unieke activiteit voor haar bewoners. Het werd even geen traditioneel koffiemoment, maar wel een leuke rolstoel-ijsschaatsnamiddag op de ijspiste Finlandia in Gullegem. Vera Leniere, teamcoördinator bij WZC Sint Vincentius : “Samen met de begeleiders en vrijwilligers komen onze bewoners in twee teams rolstoel-ijsschaatsen, een unieke activiteit voor ons woonzorgcentrum. Hiermee willen we de bewoners naar buiten laten komen en hen een ontspannende namiddag bezorgen.”

Zowel de bewoners, de vrijwilligers als de begeleiders genoten heel erg van het rolstoel-ijsschaatsen. Lieve Vanliefferinge (81) ging ook met begeleidster Anne Adam de ijspiste op. “Het is veertig jaar geleden dat ik nog op het ijs heb gestaan. Van mijn twaalfde deed ik aan schaatsen. Ik deed ook vaak aan rolschaatsen. Het is leuk dat ik een stukje van mijn jeugd kan herbeleven deze namiddag.”

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier