Rust- en belevingspunt Leiekant Marke ingehuldigd

De kinderen maakten samen met enkele volwassenen van Natuurpunt en met enkele ouders een kriebeldiertjeshotel bij het rust- en belevingspunt. © EDB
Redactie KW

Op zaterdag 29 augustus werd rust- en belevingspunt Leiekant Marke ingehuldigd. Er was een rondleiding met gids en een kinderworkshop waar een insectenhotel gemaakt werd.

“De provincie deed samen met de lokale besturen en de middenveldorganisaties al heel wat inspanningen om van de Leievallei een waardevolle plek te maken”, aldus provincieraadslid Eliane Spincemaille. “Tien jaar geleden werd de ‘Geïntegreerde Gebiedsvisie Leievallei’ goedgekeurd. Dat was de eerste keer dat alle partners die actief zijn in het gebied samen uitspraken deden over de verdere ontwikkeling van de Leievallei en in het kader van het Europees project Corrid’Or werden op verschillende plaatsen langs de Leie natuurgebiedjess en groendomein heringericht en opengesteld voor het publiek.”

Eén van deze verrassende stukjes groen langs de Leie is Leiekant ‘t Schrijverke, dat als voorbeeld zal dienen voor de vele andere projecten.

Samenwerking

Voor de inrichting van het rust- en belevingspunt werkten verschillende partners samen. Waterwegen en Zeekanaal gaf de oude open Leiemeander in beheer. “Daar is alles mee gestart”, aldus Lies Vandemaele, voorzitter van Natuurpunt Kortrijk. Het Corrid’or project en de provincie West-Vlaanderen financierden het rust- en onthaalpunt mee. De provincie zorgde ook voor de aanleg van poelen en beplanting. Stad Kortrijk kocht een rustbank aan, die werd vervaardigd door leerlingen van VTI Kortrijk en plaatste die bank. De stad stelde ook Minawerkers ter beschikking en de jongeren van Ak-Trac-Tie beheren het gebied mee. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers van Natuurpunt en Natuur.koepel die de site beheren.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier