Ruimtelijk uitvoeringsplan Krombeke door de provincie goedgekeurd

Tijdens de laatste bijeenkomst van Bewonersplatform Krombeke was er heel wat belangstelling. (Foto MD) © Michael Depestele
Redactie KW

Na 43 jaar wachten op bouwgrond, keurde de West-Vlaamse Deputatie halfweg februari het RUP Krombeke goed.

Op 1 januari van dit jaar telde Krombeke nog welgeteld 702 inwoners. Dat was opnieuw minder dan de jaren voordien. Heel wat Krombeekse jongeren wilden de voorbije jaren zeker in hun eigen dorp blijven wonen, maar door een gebrek aan bouwgrond, trokken ze weg.

Lijdensweg

Toen Proven en Krombeke in 1971 samengevoegd werden, beloofde graaf d’Udekem d’Acoz als burgemeester dat Krombeke en Proven bouwgrond zouden krijgen. In Proven zouden er sociale kavels komen, terwijl men in Krombeke residentieel zou kunnen wonen. Maar toen begon het jarenlange wachten in Krombeke. Enkele gaatjes konden tijdens de voorbije jaren worden volgebouwd, maar voor de rest niets. Ooit werd een strook landbouwgrond voorzien als woonuitbreidingsgebied op een strook tussen Roggestraat en Graaf van Hoornweg. Maar ook dat werd een maat voor niks. Onder impuls van het stadsbestuur, kon de voorziene bouwgrond in groot-Poperinge herverdeeld worden, zodat Krombeke nu eindelijk ook eens een graantje kan meepikken.

(PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van 14 maart 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier