Ruim drie meter hoge geranium volop in bloei

19/06/17 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:39

Bij Arlette Dejaeghere in Aalbeke staat een geranium van meer dan 3 meter in volle bloei. Buurman Gerard Cottenier kweekt de bloemen in de veranda van Arlette.

Ruim drie meter hoge geranium volop in bloei

Arlette Dejaeghere en haar buurman Gerard Cottenier laten de gigantische geranium haar gangetje gaan. © ED

Arlette Dejaeghere is een echte bloemenliefhebber. "Het begon 15 jaar geleden toen mijn man Walter Demeulenaere een orchidee kocht voor mijn moederdag, ik genoot er zo van dat er bij elke gelegenheid bloemen bijkwamen." Al snel kwam buurman Gerard Cottenier de bloemen verzorgen, toen Walter ziek werd. Ondertussen is Walter al overleden.

Hoogste bloem

Eén van de bloemen die vijftien jaar geleden aangekocht werden, was een geranium. Gerard gaat elke dag naar Arlette om te kijken of er niets moet gedaan worden. "Mijn vrouw en ik hebben Walter voor zijn overlijden beloofd om verder voor Arlette te zorgen." Twee keer per week gaat Gerard de bloemen water geven, en bij warm weer is dat zelfs drie keer. Hij verzorgt Arlettes bloemen die in een veranda staat met hart en ziel. De hoogste bloem staat momenteel in bloei. "Ze geeft echter maar zeven tot acht bloemen per jaar. Die bloem klom al tot het hoogste punt van de veranda, die 2,80 meter hoog is, en loopt nu al ruim 40 cm langs het plafond."

(EDB - foto EDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!