Ruim 500 aanwezigen voor partijtje nachtzwemmen in open lucht in Wielsbeke

Redactie KW

Donderdagavond opende het openluchtzwembad van Wielsbeke om 22 uur de deuren. Tot 1 uur ‘s nachts kon je er terecht voor een verfrissende plons. Zo’n 500 zwemmers kwamen afkoeling zoeken in het water.

Elk jaar probeert de sportdienst van Wielsbeke het openluchtzwembad enkele keren ‘s nachts open te houden. “Als het kwik drie dagen op rij meer dan dertig graden haalt, dan kan iedereen van 22 tot 1 uur komen zwemmen”, zegt Griet Decock van de sportdienst. “We moeten met zes redders aanwezig kunnen zijn en het moet ook passen in de agenda van de politie. Dit jaar is het al de tweede keer dat we nightswimming kunnen aanbieden.”

Meestal zakken jongeren af naar het zwembad van Wielsbeke. “Toch zien we dat er de laatste jaren meer en meer gezinnen komen zwemmen. Naar mijn weten is het Wielsbeekse openluchtzwembad het enige in België dat nightswimming organiseert. Het evenement wordt dan ook massaal gedeeld op Facebook. Die bekendheid is een belangrijk gegeven voor een kleine gemeente als Wielsbeke.”

(NVR – Foto NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier