Ruim 5.000 euro voor Make-A-Wish vanuit Beveren-aan-de-Ijzer

Siska, haar zus, schoonzussen, vriendin en hun kindjes hebben een mooi bedrag aan 'Make a Wish' geschonken. "Wij halen onze inkomsten grotendeels van schenkingen en sponsoring vanwege bedrijven", zegt Els Henderyckx. © Foto AB
Redactie KW

Siska Morlion-Vanpeteghem en haar zus, schoonzussen en vriendin hebben de opbrengst van Make-A-Smile aan Make-A-Wish West-Vlaanderen overhandigd. De organisatie vervult wensen van kinderen die levensbedreigend ziek zijn.

De opbrengst van de toegang en de hapjes en drankjes van Make-A-Smile dat op 4 juli bij Siska plaatsvond, is 5.753 euro en zal worden besteed aan het vervullen van de wens van Tjorre (8) uit Bulskamp. Hij wil in zijn tuin de boomhut van zijn dromen bouwen. “Met Make-A-Wish West-Vlaanderen vervullen wij elk jaar zo’n 30 tot 35 wensen”, zegt Els Henderyckx. “Op de kostprijs van een wens staat niet echt een limiet. We doen gewoon ons best om die ene grote wens van iemand te kunnen vervullen. Reizen of een BV ontmoeten zijn zeer populair. Wel leggen we er steeds de nadruk op dat het hele gezin erbij betrokken wordt. We zien er ook op toe dat we bezig zijn met de wens van het kind en niet die van zijn ouders.”

“We hebben bewust gekozen voor een goed doel dat het leven van een kind tijdens het leven mooier maakt”, zegt Siska. “Matthias en Jeremy hebben alles uit hun korte leven gehaald en ons geïnspireerd om dat ook te doen. Daarom verheugt het ons dat wij een steentje kunnen bijdragen aan het geluk van anderen.”

Nieuw project

Nu de opbrengst van Make-A-Smile is overhandigd, hebben de zes dames in aanloop naar de feestdagen al een nieuw project. Met ‘Let’s shine together’ verkopen ze vier duurzame slingers waarop telkens een boodschap van verbondenheid staat. De opbrengst van dit project gaat naar Boeren op een Kruispunt. “Een fantastische organisatie die Matthias en Jeremy ook zeker zouden willen steunen”, geeft Siska Morlion-Vanpeteghem nog mee.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier