Ruim 250 sympathisanten voor optocht tegen partnergeweld in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Ruim 250 sympathisanten en steunbetuigende zielen, die de vader van Kimberly Vermeersch een extra hart onder de riem wilden steken, wandelden vrijdagavond in het centrum van Roeselare mee in een optocht ter ere van zijn overleden dochter.

“Vandaag zou Kimberly 28 jaar geworden zijn“, knarsetandt Mario Vermeersch, de papa die zijn dochter zo’n zes maanden geleden van de één op de andere dag kwijt was. Hij draagt een poster mee van een blonde lachende jonge vrouw vol levenslust. “Ze mag er zijn hé”, klinkt het bij een trotse maar gebroken man.

Rouwen

“Ik heb het eigenlijk nog geen plaats kunnen geven. Mijn rouwproces is nog lang niet begonnen. Misschien binnen enkele maanden als het proces voorbij is”, zucht Mario. Hij heeft zich naar eigen zeggen de laatste paar maanden op zijn werk gesmeten maar zijn oogappel mist hij nog elke dag. Heel wat vrienden en kennissen van de carnavalsvereniging zijn hem vandaag komen steunen.

“Ik vind het heel belangrijk om hier te zijn”, vertelt Chris Blanchard die ook lid is van de Sierbuikjes. “In de eerste plaats om Mario en Claire te steunen maar anderzijds ook voor alle vrouwen die het slachtoffer zijn van partnergeweld. Vrouwen moeten durven opkomen voor hun rechten”, klinkt het fel. “Ik ken mensen die na het overlijden van Kimberly de stap hebben gezet. Dit taboe moet bespreekbaar worden.”

Carnaval

De mars vertrok aan het clublokaal ‘Den skjeven noek’. Voorop liepen de muzikale vrienden van de West-Coast-Pipe-band, die met hun melancholische doedelzakklanken de komende weken allerlei carnavaleske straatfeesten zullen opluisteren maar dit keer de gevoelens van de treurende volgers wat extra elan probeerden te geven. Ook Anne Verbruggen, de secretaris van deze hechte vriendengroep was van de partij. “Ik heb het zelf al een klein plaatsje kunnen geven maar vanavond komt dat machteloze gevoel van 23 juli weer helemaal terug naar boven“, vertelt ze oprecht. “Mario zal veel steun putten uit de aanwezigheid van zoveel mensen. Er zijn zelfs een heleboel kennissen uit Oostende naar hier gekomen.”

De optocht eindigde aan het stationsplein. Terwijl honderden witte ballonnen het luchtruim opzochten, nam een beproefde man nog even het woord. “Lieve Kimberly, gelukkige verjaardag en het ga je goed hierboven. Ik weet dat je nu meekijkt en dat je trots op ons zou zijn.” (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier