Ruim 24.000 bezoekers voor 36ste editie Kunstenfestival Watou

Jan Moeyaert. © a-MD
Redactie KW

Zondagavond sluiten de deuren van de 36ste editie van Kunstenfestival Watou. Met een bezoekersaantal van 24.210 overtreft de organisatie dit jaar ruimschoots het recordaantal van 16.000 bezoekers vorige zomer.

“In uiteenlopende publicaties werd deze editie van het Kunstenfestival lovend onthaald. Niet zelden omschreef men de huidige editie als de sterkste editie ooit. Ook onze bezoekers waren zeer enthousiast. De reacties die we aan het onthaal, via mail en op onze sociale media kregen, waren hartverwarmend en gaven ons bijzonder veel moed”, klinkt het in een persbericht.

“Kunstenfestival Watou is duidelijk voor duizenden mensen een begrip geworden en elk jaar groeien wij in het brengen van onze missie: samen met dichters, schrijvers, kunstenaars en andere creatieve geesten boeiende verhalen brengen. Met ‘de kracht van mededogen’ als rode draad creëerden we ook dit jaar opnieuw een uitzonderlijke ontmoetingsplaats.”

Crowdfunding

“Argumenten genoeg dus om door te gaan en dat doen we ook met ons GGGG-plan (Geen Geld, Grote Goesting). Twee weken geleden zetten we in het kader hiervan onder andere onze crowdfunding actie op poten. Ondertussen lieten al heel wat van onze fans via deze weg weten dat ze een bezoek aan Kunstenfestival Watou 2017 graag nu al in hun agenda plaatsen. Van de 40.000 euro die we vooropstelden is vandaag 24,7 procent – 9.910 euro – ingezameld. We zijn er nog niet, maar het bedrag tikt dagelijks aan. En daar zijn wij, het hele Watou-team, al de sympathisanten die tot nu toe al een bijdrage leverden natuurlijk bijzonder dankbaar voor”, aldus de organisatie.

“Wie graag nog een bijdrage levert om het voortbestaan van het Kunstenfestival mee te garanderen, vindt al de praktische info over de formules met een aantrekkelijke return op onze website: www.kunstenfestivalwatou.be. Wij starten maandag met de afbouw van het festival en vechten daarnaast ook verder voor het voortbestaan van het Kunstenfestival. De procedure voor de Raad van State loopt en we zijn in gesprek met verschillende partners om zo hopelijk aan de 400.000 euro te komen om de subsidies die we vanaf 2017 mislopen op te vangen. We hopen onze trouwe bezoekers dan ook allemaal opnieuw te kunnen ontmoeten tijdens Kunstenfestival Watou 2017.”

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier