Ruim 200 senioren genoten van retronamiddag in Geluwe

Tijdens de retronamiddag in Triamant werden de smartlappen van onder het stof gehaald. De senioren konden moeilijk blijven stilzitten. © LVW
Redactie KW

Meer dan 200 senioren genoten donderdagnamiddag van een retronamiddag in woon- en leefbuurt Triamant. Terug naar de tijd van toen was het motto van dit evenement. En of de benen op de dansvloer werden gestrekt!

Alle 75-plussers uit Wervik-Geluwe ontvingen een uitnodiging in hun bus voor deze nostalgische namiddag. Een stukje Triamant werd omgetoverd tot een authentiek en gezellig bruin café. Na de koffie en het gebak uit grootmoeders tijd speelde een orkestje met accordeonspeler de smartlappen van toen. En dat plezierde de leeftijdsgenoten die elkaar heel wat te vertellen hadden.

Met dit evenement beoogt Triamant het sociaal contact tussen de ouderen te bevorderen. De pop-up bruine kroeg moet daarbij de drempel verlagen zodat de senioren elkaar opnieuw ontmoeten en herinneringen ophalen aan die mooie tijd.

Hetinitiatief van Triamant is alvast lovenswaardig te noemen want de respons was er. De pop-up bruine kroeg blijft nog een week open. Elke dag zijn er activiteiten zoals een vogelpikwedstrijd, kookworkshop en een quiz over de fifties, sixties en seventies. Iedereen is trouwens welkom op deze quiz. Donderdag 28 maart wordt deze nostalgische week afgesloten met een reuzebingo en een “after work drink”.

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier