Ruim 16.000 jongeren tafelden in maart bij jonge topchefs

06/04/17 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:17

Tijdens de maand maart hebben meer dan 16.000 jongeren de voeten onder tafel geschoven bij een van de 51 topchefs van Jong Keukengeweld.

Ruim 16.000 jongeren tafelden in maart bij jonge topchefs

Aan het initiatief werkten 51 topchefs mee. © GF

In oktober start een nieuwe editie van de jongerenactie van Toerisme Vlaanderen, met een nieuwe selectie chefs. Volgens Toerisme Vlaanderen was de voorbije achtste editie van Jong Keukengeweld een recordeditie. In totaal kregen de 51 geselecteerde topchefs jonger dan 35 jaar tijdens de maanden oktober en maart meer dan 27.000 jongeren over de vloer, 6.000 meer dan de editie voordien.

In oktober en maart konden jongeren (van 18 tot 30 jaar) voor 45 euro aanschuiven voor een driegangenmenu, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren, bij de geselecteerde chefs. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betaalden ze 55 euro.

De deelnemende chefs in West-Vlaanderen.

De deelnemende chefs in West-Vlaanderen. © Jong Keukengeweld.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts zal op 18 september de nieuwe selectie Jong Keukengeweld-chefs bekendmaken. Dat is het startsein voor de negende editie van de actie.

Jong Keukengeweld is een initiatief van Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden om de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland in de etalage te zetten.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!