Ruim 12 miljoen voor opfrissing Blankenbergs ziekenhuis

Redactie KW

Samen met de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Knokke-Heist, wil AZ Zeno ook in Blankenberge haar toekomst verzekeren. Het krijgt onder andere een nieuwe groene tuin en een vernieuwde kiss- and ride-zone.

Consultaties blijven verzekerd in het Blankenbergs ziekenhuis, heel wat diensten blijven ter plaatse: geriatrie, radiologie, laboratorium, spoedgevallen, de twee revalidatiecentra en het volledige dagziekenhuis.

In Blankenberge richt men zich op de specialisaties oogheelkunde, stomatologie, neus-keel-oor en plastische heelkunde. De benedenverdieping wordt omgebouwd tot een gloednieuwe gezichtskliniek.

Achter het hoofdgebouw zal geïnvesteerd worden in een groene omgeving, in comfort voor patiënten en medewerkers. Hiervoor werd met architectenbureau Fast Forward Architects uit Brussel een plan uitgewerkt. In het najaar van 2017 wordt die werken samen met de parking gestart.

Ruim 12 miljoen voor opfrissing Blankenbergs ziekenhuis

De totale renovatie van de nieuwe vleugel die dateert uit 1973, wordt opgestart begin 2018. Kamers zullen door middel van een geveluitbreiding 11 m² vergroot worden.

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier