Ruim 100.000 kijklustigen voor bloemencorso in Blankenberge

29/08/16 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:36

Verschillende corsogroepen - vooral uit de Dendermondse streek - ontwierpen zestien praalwagens. Thema dit jaar was speelgoed.

Ruim 100.000 kijklustigen voor bloemencorso in Blankenberge

De jaarlijkse bloemencorso in Blankenberge gaat al meer dan een eeuw mee en groeide zo uit tot de absolute topper aan het einde van het toeristisch hoogseizoen. "In tegenstelling tot andere corsosteden streven wij naar een totaalbelevenis", zegt regisseur Jan Vanquathem. "Daags voor het uitrijden kunnen geïnteresseerden de verschillende werven bezoeken waar honderden vrijwilligers de bloemen steken en de wagens opbouwen. In de stoet nemen we bovendien ook figuranten, dansers en fanfares mee."

Nog nieuw dit jaar was de komst van de Aalsterse tuimelaars en een ballonwagen in het figuur van een schommelpaard. Bovendien waagde zich een lokale dansgroep te dansen op live-fanfare van een andere lokale drumband.

Het publiek deelde hun waardering voor de werken met af en toe een applaus. Enkele wagens zijn maandag nog te bezichtigen op het Koning Leopold III-plein.

(JW)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit