Ruim 100.000 kijklustigen voor bloemencorso in Blankenberge

29/08/16 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:36

Verschillende corsogroepen - vooral uit de Dendermondse streek - ontwierpen zestien praalwagens. Thema dit jaar was speelgoed.

Ruim 100.000 kijklustigen voor bloemencorso in Blankenberge

De jaarlijkse bloemencorso in Blankenberge gaat al meer dan een eeuw mee en groeide zo uit tot de absolute topper aan het einde van het toeristisch hoogseizoen. "In tegenstelling tot andere corsosteden streven wij naar een totaalbelevenis", zegt regisseur Jan Vanquathem. "Daags voor het uitrijden kunnen geïnteresseerden de verschillende werven bezoeken waar honderden vrijwilligers de bloemen steken en de wagens opbouwen. In de stoet nemen we bovendien ook figuranten, dansers en fanfares mee."

Nog nieuw dit jaar was de komst van de Aalsterse tuimelaars en een ballonwagen in het figuur van een schommelpaard. Bovendien waagde zich een lokale dansgroep te dansen op live-fanfare van een andere lokale drumband.

Het publiek deelde hun waardering voor de werken met af en toe een applaus. Enkele wagens zijn maandag nog te bezichtigen op het Koning Leopold III-plein.

(JW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!