Ruim 1.900 motorrijders nemen deel aan Pittemse Lenterit

Redactie KW

De Lenterit van MTC Zedelgem, die steevast in Pittem georganiseerd wordt en dit jaar aan haar dertigste editie toe was, is een groot succes geworden.

Ruim 1.900 motorrijders passeerden aan de inschrijvingstafel en vertrokken tussen 9 en 12 uur voor een rit van 155 kilometer. De tocht, die voor het overgrote deel langs landelijke wegen liep, bracht hen onder meer via Ruiselede, de prachtige bossen van Doomkerke, Poeke, Aalter, Maldegem en Eeklo naar Sint-Laureins in het hartje van het Meetjesland, meteen ook het verste punt.

Vervolgens ging het via Maldegem, Kleit, Knesselare en Oostkamp naar de bosrijke omgeving van het Beernemse Bulskampveld, om uiteindelijk via Wingene en Egem opnieuw de Pittemse sporthal te bereiken. De reacties achteraf van de vele deelnemers waren, zowel wat de organisatie als de rit zelf betrof, heel positief. Met uitzondering van een paar gemiste bochten, waren ook geen grote ongelukken te betreuren, zodat er ook bij de organisatoren alleen maar blije gezichten te zien waren.

(JG)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier