Ruilbibliotheek in Lo-Reninge krijgt felicitaties van minister Hilde Crevits

Redactie KW

Uit ‘de kleine Boekmann’ kunnen inwoners van Lo-Reninge een boek kiezen dat ze graag zouden lezen. In ruil daarvoor moeten ze een ander boek uit hun eigen boekenkast terugplaatsen.

Paul Buschmann en Mieke Geussens uit Lo kregen een kaartje met felicitaties van Vlaams minister van Onderwijs en vice-president Hilde Crevits (CD&V) voor hun miniruilbibliotheek ‘de kleine Boekmann’. Uit ‘de kleine Boekmann’ kunnen inwoners van Lo-Reninge een boek kiezen dat ze graag zouden lezen. In ruil daarvoor moeten ze een ander boek uit hun eigen boekenkast terugplaatsen. “Een schitterend en gedurfd initiatief”, vindt de minister. “Schitterend omdat de inwoners op deze manier van elkaars boeken kunnen genieten en gedurfd omdat je zo mensen aanzet tot elkaar moeten via boeken en literatuur. Verbondenheid leidt zo tot een warmere samenleving. Het is een heel origineel initiatief.”

Paul en Mieke zijn uiteraard heel blij met zoveel lof. Het betekent voor hen een extra stimulans om hun project voort te zetten.

(KVCL / foto GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier