Rudy Favere is nieuwe wijkburgemeester op de Kappaert in Zwevegem

Op de foto wijkburgemeester Rudy Favere met links Albert Vantomme en rechts Didier Vanackere. © GVZ
Redactie KW

Rudy Favere mag zich de komende jaren wijkburgemeester van de Kappaert noemen. Didier Vanackere en Albert Vantomme zijn de schepenen.

Dit weekend kenden de Meifeesten op de Kappaertwijk in Zwevegem een hoogtepunt met de aanstelling van de nieuwe wijkburgemeester. Nadat de vorige, Luc Roobroeck, naar Harelbeke verhuisde, moest men op de wijk uitkijken naar vervanging. Er werd een oproep gelanceerd en drie mannen voelden zich geroepen om de strijd aan te gaan. Veel moesten ze niet te doen, enkel rekenen op de stem van de wijkbewoners.

Net iets minder dan 300 mensen van de Kappaert kwamen hun stem uitbrengen. Na het tellen kon men zondagvoormiddag Rudy Favere uitroepen tot wijkburgemeester. De sympathieke melkboer mag rekenen op de steun van Didier Vanackere en Albert Vantomme die het schepenlint mogen omgorden.

Feestcomitevoorzitter Gerard Amelynck was in zijn nopjes. “De feesten en de verkiezingen zijn goed verlopen”, zei hij. Volgens hem is het nog niet duidelijk hoelang de burgemeester mag aanblijven. “Normaal volgen we de legislatuur zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar omdat we nu nog maar drie jaar hebben, zullen we dat wellicht nog eens samen moeten bekijken”, klonk het.

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier