Royalty-reporter Lies Vandenberghe : “Ik schrok ervan hoe razend knap Fabiola was als jonge vrouw”

© BELGA
Redactie KW

Lies Vandenberghe uit Ruddervoorde is medewerker voor Krant van West-Vlaanderen en reporter voor het VTM-programma Royalty.

“Ik heb drie maanden stage gelopen bij het VTM-magazine Royalty”, vertelt Lies. “In die drie maanden heb ik eigenlijk alle Belgische royals gezien, behalve koningin Fabiola. Jammer.”


© BELGA

Toen Lies Vandenberghe twee weken geleden koningin Mathilde ging filmen, had ze het nog over Fabiola. Koningin Mathilde ging voorlezen aan ouderen en vroeg of iedereen haar wel goed hoorde. “Fabiola zegt altijd dat ik te stil praat”, zei Mathilde toen.

Echt geschrokken over het nieuws is Lies niet. “Ze was al lang niet meer in het openbaar verschenen. We wisten op de Royalty-redactie al een tijdje dat Fabiola erg sukkelde met haar gezondheid”, vertelt ze. “Royalty-journaliste Brigitte Balfoort was dan ook al even bezig met de in memoriam van koningin Fabiola. Af en toe spiekte ik eens mee over Brigittes schouder. Ik schrok ervan hoe razendknap Fabiola was als jonge vrouw. Precies een beroemde actrice.”

“Met mijn 23 lentes herinner ik mij Fabiola vooral als een oude vrouw en als de ‘weduwe van…'”, gaat Lies voort. “Maar mijn grootmoeder vertelde mij ooit dat het – ondanks een gearrangeerd huwelijk – dikke liefde was tussen Boudewijn en Fabiola. Ik hoop dat ze in vrede mag rusten, dicht bij haar Boudewijn.”

(FV/LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier