Rouwmomenten in Gent en Maryville (VS) na overlijden Tijl Werbrouck

Redactie KW

Aan de Arteveldehogeschool in Gent vindt woensdag een rouwmoment plaats voor Tijl Werbrouck, de 20-jarige student die zaterdag verdronk nadat hij van een klif sprong in het Amerikaanse Knoxville.

“Aan het Maryville College, waar de student een semester les volgde, is er maandagavond ook een herdenking geweest”, zegt woordvoerster Kristine De Smet van de Arteveldehogeschool. “De ouders zijn door de school in Knoxville verwittigd”, meldt Hendrik Van de Velde, woordvoerder Buitenlandse Zaken. “Ons consulaat in Atlanta is in contact met de begrafenisonderneming en volgt de administratieve aspecten voor de repatriëring van het stoffelijk overschot op.”

De jongeman, tweedejaarsstudent Bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool, kwam om het leven toen hij van een klif sprong in een meer aan een voormalige steengroeve in het Fort Dickerson Park in Knoxville. “Tijl studeerde dit semester aan het Maryville College in Tennessee en kwam zaterdag 10 mei om het leven bij een tragisch ongeval. We bieden aan de ouders, familie en vrienden van Tijl en aan zijn medestudenten en het opleidingsteam onze diepste deelneming aan in de rouw die hen treft. Op campus Kantienberg wordt voor Tijl een rouwhoek ingericht met een rouwregister. Aanstaande woensdag wordt een rouwmoment voorzien”, melden opleidingsdirecteur Kathy Dewitte en algemeen directeur Johan Veeckman van de Arteveldehogeschool.

“Het wordt een intern rouwmoment”, zegt woordvoerster Kristine De Smet. “Tussen 11 en 14 uur is er een inloopmoment, waarbij studenten langs kunnen lopen bij medewerkers van de dienst Studentenvoorzieningen. Met de aanwezige psychologen en therapeuten kunnen ze zaken delen, kunnen ze met elkaar praten en er wordt ook muziek opgezet.”

Mibac, de basketbalclub uit Middelkerke waar Tijl aan de slag was, zal ook een speciale wedstrijd ter ere van hun verongelukte ploegmaat spelen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier