Route kampioenenbus Club Brugge licht gewijzigd

© BELGA
Redactie KW

De route van de spelersbus van Club Brugge door de Brugse binnenstad is op het laatste moment gewijzigd door het talrijk opgekomen publiek. Dat bevestigt korpschef Dirk Van Nuffel.

“Meer dan twee uur voor de intrede van de spelers staat de Markt nu al voor twee derden vol. De toestroom in de volledige binnenstad is enorm.” De nieuwe route van de spelers, die in een oldtimerbus door de binnenstad zullen rijden, is als volgt: eenmaal aangekomen aan ‘t Zand zal de bus haar weg vervolgen langs de Zuidzandstraat. In plaats van rechtdoor de weg te volgen door de Steenstraat, wordt nu gekozen om langs de Sint-Salvatorskathedraal en de Heilige Geeststraat uit te komen aan het Guido Gezelleplein. Via de Dijver zullen de spelers uiteindelijk op de Markt hun langverwachte intrede doen. Een 100-tal agenten en evenveel stewards zullen de hele middag in goede banen leiden. De politie vraagt aan de mensen die nog moeten komen om niet verder te gaan dan ‘t Zand wegens de massale belangstelling.

De politie vraagt aan de mensen die nog moeten komen om niet verder te gaan dan ‘t Zand

Op de terugweg zal de bus volgende route volgen: Van de Markt gaat het rechtstreeks naar de Steenstraat en Zuidzandstraat om zo terug op ‘t Zand te verschijnen. “We doen al het mogelijke om alle aanwezigen een blik op de spelersbus te gunnen”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel.

(MM – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier