Roularta-collega’s fietsen massaal samen naar het werk

De Roularta-collega's fietsten donderdagochtend veelal in groep naar het werk. © OV
Olaf Verhaeghe

Op donderdag 6 juli stond de tiende editie van ‘Roularta fietst’ op het programma. Tientallen Roularta-collega’s fietsten ‘s morgensvroeg vanuit alle uithoeken van de provincie naar Roeselare.

Voor de werknemers van Roularta is het fietsevenement begin juli ondertussen een traditie geworden. Donderdagochtend lieten tientallen collega’s voor één keer hun auto thuis om zich op hun fietszadel te hijsen. Door met andere mensen samen richting het werk te trappen – gehuld in gepersonaliseerd fluohesje – zetten we de fiets absoluut centraal.

https://www.youtube.com/watch?v=zjuFSB42yWw

Nieuw dit jaar was het bijhouden van het aantal afgelegde kilometers. Met collega’s die vanuit alle uithoeken van West-Vlaanderen naar de Meiboomlaan in Roeselare trokken, levert dat ongetwijfeld een stevig cijfer op. Later vandaag staan nog verschillende initiatieven op, met of rond de fiets op het menu. Zo is er om 12.30 uur de show van stuntgroep ‘Get Insane’ op de parking van de Roularta-gebouwen. Vanavond wordt ‘Roularta fietst’ afgesloten met een gezinstocht van om en bij de 15 kilometer. Bij aankomst is een deugddoend frietje en lekker ijsje voorzien.

Roularta-collega's fietsen massaal samen naar het werk
© STEFAAN BEEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier