‘Roue de Paris’ is aangekomen in Waregem

In acht van deze vrachtwagens werd het reuzenrad dinsdagmorgen de Waregemse Markt opgereden. © HDV
Redactie KW

Kort na 7 uur dinsdagmorgen reed de eerste vrachtwagen met onderdelen van het bekende Parijse reuzenrad de Waregemse Markt op. Het ‘Roue de Paris’ is voor het eerst te zien in België en de Waregem Koerse Feesten krijgen de primeur.

Tot zondag fungeerde het rad van bijna 55 meter hoog nog als toeristische trekpleister in Parijs en vanaf woensdagavond moet het in volle glorie het centrum van Waregem sieren. De officiële opening is donderdagavond gepland.

Klapband onderweg

Het ‘Roue de Paris’, het grootste verplaatsbare rad van Europa, werd in een reusachtig konvooi van 8 vrachtwagens naar Waregem vervoerd. De rit vanuit Parijs verliep niet vlekkeloos, want onderweg kreeg een van de trucks met een klapband af te rekenen.

“Hoe hoog de attractie ook mag uitvallen, qua benodigde oppervlakte – 21 bij 18 meter – valt het mee. Dat is het equivalent van drie naast elkaar geparkeerde opleggers”, zegt Rik Steeland, plaatsmeester van de Waregem Koersefoor. “De roetsjbaan Wild Mouse die hier enkele jaren geleden stond nam bijvoorbeeld meer ruimte in.”

Foorkramer René Bufkens (rechts) laat zijn nieuwste 'aanwinst' speciaal voor zijn grootmoeder (centraal) in Waregem plaatsen.
Foorkramer René Bufkens (rechts) laat zijn nieuwste ‘aanwinst’ speciaal voor zijn grootmoeder (centraal) in Waregem plaatsen.© a-HDV

Met dank aan oma van nieuwe eigenaar

Het rad is sinds enkele maanden eigendom van de Oost-Vlaamse foorkramer René Bufkens, wiens grootmoeder in de buurt van Waregem woont. Zonder haar was de attractie wellicht nooit in de paardenstad te bewonderen geweest. Als het van Bufkens afhangt, zal zijn 85-jarige oma als eerste een ritje mogen maken. Het ‘Roue de Paris’, dat de nieuwe eigenaar 3,5 miljoen euro heeft gekost en in 42 gondels ruim 250 mensen de baas kan, blijft tot zondag 6 september in Waregem staan.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 28 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier