Rosielyn Fe Versoza en haar moeder Conie uit De Panne gaan op humanitaire missie naar de Filipijnen

Conie en Rosielyn, bij de appelboom, die Conie plantte, toen ze in 2009 naar België kwam. (Foto EDK)
Redactie KW

Van 1 tot en met 16 mei vergezellen Conie Clauw en haar dochter Rosielyn Fe Versoza de bekende dokter Luc Beaucourt op een humanitaire missie naar de Filipijnen.

Aan de missie van dokter Beaucourt nemen veertien dames en veertien heren, allemaal dokters, verpleegkundigen en verzorgenden, deel. Conie is de contactpersoon. Zij was al eerder dit jaar in Tacloban – van januari tot maart – om de missie voor te bereiden en stond hiervoor in nauw contact met dokter Beaucourt. Conie, die al aardig Nederlands en Engels spreekt, kent uiteraard nog goed de plaatselijke talen. Net als Rosielyn trouwens.

Dokter Beacourt

“Ik zit nog op school”, zegt Rosielyn. “Ik volg het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg aan het Margareta-Maria-Instituut in Kortemark, en normaal moet ik in het derde trimester op stage. Alles was geregeld om stage te doen bij thuisverpleging. Dokter Beaucourt heeft dan contact opgenomen met de directie en die had er geen enkel probleem mee dat ik zou meegaan. Meer zelfs, aangezien het om een humanitaire, medische missie gaat, mag ik mee als verzorgende en tellen die twee weken als stage. Ik zal uiteraard mijn verslagen moeten schrijven, en alles in orde maken, zoals ik hier zou stage doen.”

(MV)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier