Rommelmarkt in Papaverwijk in Langemark

Op de foto zien we voorzitter Lorenzo Hoorelbeke met hondje Pruts, bestuursleden Bryan Hoorelbeke en Denis Dushai en enkele spelers van de Papaverwijk-voetbalploeg met Robin Hoorelbeke, Kenneth Derck, Enzo Callewaert, Yoshi Hoorelbeke, Björg Dejaeghere en supporters Justine Lumacq en Kelly Van Ryckeghem. Secretaris Kristof Vlaminck was niet aanwezig voor de foto. (Foto RB) © Robert Barthier
Redactie KW

Op paaszondag 20 april wordt er opnieuw een rommelmarkt georganiseerd in de Papaverwijk. Voorzitter Lorenzo Hoorelbeke en het wijkcomité proberen hiermee de samenhang in de wijk te vergroten.

“Mijn vader André organiseerde 13 jaar lang rommelmarkten in de Cayennestraat en Papaverwijk”, begint voorzitter Lorenzo Hoorelbeke zijn verhaal. “Ik was nog klein toen ik mee mocht helpen met het nummer van de standplaatsen. Vandaar dat de rommelmarkt ook een beetje in mijn genen zit.”

“We willen iedereen in de wijk als echte vrienden laten samenleven. Maar we willen vooral de jeugd bereiken via gezonde en nuttige ontspanning. Daarom begonnen we in de oude sporthal van Den Tap met de organisatie van een voetbalavond, tweewekelijks op woensdagavond van 18 tot 19.30 uur. Die avonden zijn een succes.”

Paashaas

“Nu mijn vader overleden is, heb ik ook besloten om met ons wijkcomité jaarlijks een rommel- en antiekmarkt te organiseren. De dag voordien, op zaterdag 19 april, komt de paashaas met een verrassingspakket langs bij alle kinderen van onze wijk. Op zondag 20 april mogen de standhouders hun standen opzetten vanaf 6 uur en de bezoekers zijn welkom van 6 tot 18 uur. We vragen dat iedere standhouder alle afval opruimt bij de eigen stand. Deelnemen kost 4 euro per stand en de verkoop van voedingswaren kan enkel mits onze toelating”, besluit Lorenzo.

Meer info bij Lorenzo Hoorelbeke (0468 16 28 89) of bij Kristof Vlaminck (0493 55 98 38). (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier