Rommelmarkt en braderie op Ons Dorp

Op de foto zien we het wijkcomité met v.l.n.r. Kevin Capon, Christian Honraedt, Lien Taillieu, Conny Grouwet en Gino Claus. Rica Werbrouck en Stephane Trachez ontbreken. © CB
Redactie KW

Ons Dorp in Menen maakt zich weer op voor een jaarlijkse topdag: op woensdag 15 augustus organiseert het wijkcomité de traditionele braderie en rommelmarkt. Het volksfeest start om 8 uur en eindigt om 16 uur.

Het nieuw bestuur, onder leiding van Gino Claus, zet het werk van voormalig voorzitter Marc Casteleyn voort en zorgt ook dit jaar weer voor een sfeervolle editie. “We verwachten opnieuw een honderdtal standhouders voor de rommelmarkt en een vijftigtal marktkramers voor de braderie“, weet voorzitter Gino Claus van Wijkcomité Ons Dorp. “Ook hebben we heel wat randanimatie voorzien. De kleinsten kunnen zich uitleven in de speelbus of op springkastelen, er zijn kermiskramen en op de speelplaats van basisschool De Duizendpoot is er kindergrime.”

“Nieuw dit jaar zijn de foodtrucks, waar men voor allerlei lekkers terecht kan”

Nieuw dit jaar zijn de foodtrucks op het Volksplein, waar je terecht kan voor beenhesp, tapas, loempia’s, pasta, pizza, wafels, pannenkoeken, cocktails, cava en ijs. Op het podium aan de basisschool verzorgt Ellip-sis om 10 en 11 uur een modeshow en de leden van dansgroep Dance & Glitter zetten om 10.30 en 11.30 uur hun beste beentje voor. Er is ook een roofvogelshow en het Rekkems Dorpsmuziek zorgt voor de nodige ambiance in de straten. In kunstatelier Sculpta in de Geluwestraat zijn er gratis optredens van Blue Boy, zangeres Martine, Fre, Conny, Louis Ray, Jeanine Mostrey, Wouter Denys en Zanger Bjorn. Nu nog mooi weer en de dag kan niet meer stuk.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier