Rollobier maakt comeback voor 40ste verjaardag Rollofeesten

Voorzitter Mickel Schepens, brouwer Bruno Delrue, burgemeester Vincent Van Quickenborne en ondervoorzitter Johan Vandermeulen. © LO
Redactie KW

Ter gelegenheid van de 40ste Rollofeesten liet het bestuur het Rollobier weer brouwen. De beperkte oplage wordt verkocht tot half augustus.

In 2006 werd al eens Rollobier gebrouwen. Dit wordt nu opnieuw uitgebracht voor de 40ste verjaardag van de Rollofeesten, die plaatsvinden tijdens het laatste volledig weekend van augustus.

Het bier, dat genoemd wordt naar de reus van Rollegem en naar ‘de eerste Heer van Rolleghem’ in de vroege middeleeuwen, wordt gebrouwen in samenwerking met brouwerij ‘t Gaverhopke uit Nieuwenhove/Waregem en is op basis van gember en gerstemout. Kenners vinden dat het veel gelijkenissen vertoont met het bier van tien jaar geleden, maar we horen dat het minder kruidig is. De eerste proevers, waaronder burgemeester Vincent Van Quickenborne en de bestuursleden van de Rollofeesten lieten het zich alvast smaken.

Het bier wordt verkocht in pakketten met eventueel een bijpassend glas. “Uiteraard kan je het bier ook proeven tijdens de Rollofeesten in onze tent of aan de bierkar“, aldus Mickel Schepens, voorzitter van de Rollofeesten.

(EDB- foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier