Rollegemse Rollofeesten toe aan 41ste editie

bovenaan zien we v.l.n.r. Dirk Malisse, Christine Naert en Hannes Dejonckere. Vooraan zien we v.l.n.r. Steven Vandenbussche, Véronique Derieuw, Chris Derveaux, Vanessa Malisse en voorzitter Mickel Schepens. Deborah Vandermeulen en Marissa Van Overmeire ontbreken op de foto. © EDB
Redactie KW

De vzw Folklore Raad Rollegem pakt van 25 tot 27 augustus opnieuw uit met de Rollofeesten. Het centrum van Rollegem is dan weer dé plaats waar je gratis kan genieten van heel wat animatie en optredens.

Op het programma van de 41ste editei staan activiteiten die elk jaar terugkomen maar er is ook heel wat nieuws. Op vrijdag 25 augustus laten klokkengelui en kanongebulder traditioneel weten dat de Rollofeesten van start gaan. De officiële opening van de feesten vindt plaats om 19 uur in het buurthuis. Ook de kunsttentoonstelling in het buurtfeest wordt op hetzelfde moment geopend.

Voor de kunsttentoonstelling deed men dit jaar beroep op twee kunstenaars uit Herseaux. Lieve Colpaert (67) tekent recht uit het hart en werkt met verschillende materialen. Momenteel is ze gepassioneerd door de figuur ‘Christus’ die ze op een originele manier weergeeft op doek en papier. Marlène Tacniere (53) is zowel met schilder-, teken- als beeldhouwkunst bezig en experimenteert met verf, klei en jute. Haar werk vertaalt zich momenteel in het thema ‘De Kruisweg’.

‘t Bosselke

Oud-Rollegemnaars Jo Vandemeulebroucke en Bruno Vierstraete breidden dit jaar hun stek aan ‘t Bosselke uit. Niet enkel in de tuin achter het buurthuis, maar ook op het wegje. “Dit jaar kiezen ze in ‘t Bosselke voor Balkan- en de wereldmuziek“, vertelt Mickel Schepens, voorzitter van de Folklore Raad. “Caravan Disco komt twee dagen het mooie weer maken. Vorig jaar was het nog afwachten of ‘t Bosselke zou aanslaan, maar nu we ondervonden dat het een echte voltreffer was voor groot als klein, laten we de mensen verrassen en meevoeren in een tweedaagse muzikale happening.” ‘t Bosselke is open op zaterdag en zondag. Dat telkens vanaf 11 uur. Nieuw dit jaar is een gratis yogasessie begeleid door live muziek op zaterdagmorgen om 9.30 uur.

Dit jaar kunnen kinderen schilderen op glas, ook nieuw in het aanbod van de Rollofeesten. De activiteit vindt plaats in het buurthuis en wordt begeleid door André Denys, Els Leplae en Rita Haemers. Er is op zaterdag opnieuw een cyclocross met hindernissen. Om 15 uur starten de volwassenen. Om 16.30 uur is het de beurt aan de kinderen die met steps het parcours afleggen. Vaste waarden zijn de oude ambachten en hobby’s, de uitnodiging voor nieuwe Rollegemnaren, een rommelmarkt en straattheater door toneelgroep Trees en jongerentheater Tresor.

Muzikale aperitief

Zondag is er voor de middag aperitief bij Chiro Tandem en ook De Blik Dooze Band treedt op. Op zondag van 16 tot 17 uur kan je genieten van een wafel met gratis koffie. Festinato met Geert Tant uit Heule brengt ‘s namiddags straatanimatie en kinderen kunnen genieten van een ponyrit of ponyspelletjes.

Muziek houdt de Rollofeesten draaiende. Op vrijdagavond brengen de zangeres en de twee muzikanten van Sebastian Franse meezingers. Jeffrey Vanhecke die jaren deel uitmaakte van het bestuur van de Rollofeesten, draait muziek onder zijn artiestennaam Ambistar Djof. “Het duo Kate en Bonzo, die vorig jaar op vrijdag al veel ambiance brachten, komen terug naar Rollegem. Ze brengen op zaterdag hun uitgebreid repertoire vanaf 11 uur en blijven verder doen op het buitenpodium tot 20 uur.”

In de namiddag is Marino Punk van de partij met zijn accordeon en ‘s avonds kan het publiek opeenvolgend genieten van Ambidance, Les Folles de Gand, Dynamite, Jettie Pallettie, DJ Dimi en DJ Killeur Etil. Op zondag wordt er afgesloten met het Westvlams Gemiengeld Vintekoor en Gene Thomas. (EDB)

Inschrijven voor de activiteiten kan via rollofeesten@telenet.be. Inschrijven voor yoga in ‘t Bosselke kan via hetbosselke@gmail.com of via 0477 89 89 27.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier