Rollegem in de ban van de reuzen

Redactie KW

Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de Rollegemse Folklore- en later Rollofeesten, ging er op zondagnamiddag 28 augustus een reuzenstoet door het dorp.

25 reuzen uit steden en gemeenten als Brugge, Nieuwpoort, Wingene, Zwevegem en ook de reuzen uit het Kortrijkse zoals Minneke uit Bissegem en Rietje Vlas uit Sente stapten of rolden mee met de stoet, die voorafgegaan werd door een paardenkoets met Rollegemse kinderen en de heren en vrouwen van Rollegem, die in de tachtiger en negentiger jaren verkozen werden.

De eerste reus was Rollo, de reus van Rollegem die geboren werd in 1981. Als mascotte was hij er al bij tijdens vorige edities van de Rollofeesten. Hij nam ook deel aan vele optochten en stoeten. Flore, de vroegere Rollegemse reuzin, zou aanvankelijk ook meegaan in de stoet, maar was toch niet aanwezig. De reuzenstoet startte aan het rond punt in de Aalbeeksestraat en hield een eerste keer halt aan restaurant Elckerlyck in de Rollegemkerkstraat. Dan ging het via de Weimeerslaan richting Tombroekstraat. Aan het Chirolokaal werd nog eens halt gehouden om dan in rechte lijn richting centrum van Rollegem te stappen. Bij aankomst op Rollegemplaats was er een snoep- en koekenworp.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier