Roger Van Damme bij winnaars Gouden Tavola 2014

© Foto MVM
Redactie KW

Tijdens de vakbeurs Tavola in Kortrijk Xpo werden prijzen voor innoverende producten in de voedingssector uitgereikt.

De Gouden Tavola werd in vier categorieën uitgereikt aan innoverende producten. Er waren 95 inzendingen voor de categorieën retail, traiteur, foodservice en delicatessen. Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne mocht de prijzen uitreiken.

In de categorie delicatessen won de ‘Diamond Collection’ van de firma’s Deleye uit Moeskroen en Didess uit Gierle. Het product werd ontwikkeld met Antwerps topchef Roger Van Damme. Zilver was voor ‘alliance de foie gras de canard, de raisin et de genièvre’ van het Franse bedrijf Rougié. Brons was voor de Poperingse Keikop Kaas van kaasmakerij ‘t Groendal uit Rumbeke in samenwerking met de sociale tewerkstellingsplaats Sowepo uit Poperinge.

“Nadat we al in de prijzen vielen op de World Cheese Awards, valt onze kaas nu ook hier in de ruimere voedingsindustrie in de smaak”, is Pascal Pauwelyn trots op de prijs. De kaas wordt gemaakt met hoppescheuten.

R&D Food Revolution uit Gierle won twee keer een Gouden Tavola: een keer in de categorie foodservice met ‘Tasty Bites’ en in de categorie traiteur met ‘Cheese Bread’. In de categorie retail won het Nederlandse Enrico met ‘regendruppels’.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier