Roger Samyn neemt afscheid van de Rousselaerse Revue

Roger Samyn en zijn vrouw Godelieve Demeester: "De eerste keer de revue van in de zaal volgen zal pijn doen, ja". (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

We brachten een bezoek aan de man die het publiek ontelbare humoristische en ontroerende momenten bezorgde.

“Dit jaar neem ik niet meer deel aan de revue”, steekt Roger (86) van wal. “Vooraleer Werner begon te schrijven aan het scenario, heb ik hem verwittigd dat hij niet meer op mij mocht rekenen, het lukt me niet meer. Ik ben ook al 35 jaar lid van Kunst Veredelt en in maart heb ik nog een rolletje gekregen in Het Meisje van Damme, operette waar ik in de allereerste opvoering van Kunst Veredelt in 1980 ook al een rol kreeg als veldwachter.”

‘s Nachts studeren

“In februari-maart was er de opvoering van Kunst Veredelt en in april was er de Rousselaerse Revue. Verleden jaar vielen die twee quasi samen en voor mij was dat zeer zwaar. Ik ben niet meer van de jongste en ik moest veel tijd stoppen in mijn teksten uit het hoofd leren en de zang oefenen. Het gebeurde vaak dat ik ‘s nachts wakker kwam en dat ik dan mijn teksten studeerde. Mijn echtgenote heeft ook enkele operaties achter de rug en ik probeer zo goed mogelijk voor haar te zorgen.”

Vis in het water

“Mijn eerste revue als toeschouwer zal vreemd aanvoelen, ik zal hartzeer hebben, ja. De revue was echt mijn ding, het was echt Roeselaars en ik voelde me als een vis in het water.”

(PS-foto SB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 4 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier