Roeselarenaar steunt kinderen in India

© MM
Redactie KW

Niets zo onrechtvaardig als kinderen die niet naar school kunnen, vindt Nicolas Geerardyn. Daarom richtte hij twee jaar geleden het project ‘Help Kinderen aan Onderwijs’ op. Je kunt Nicolas sponsoren tijdens zijn handbike tocht.

Nicolas Geerardyn is pas twintig en richtte twee jaar geleden al een eigen project op, Help Kinderen aan Onderwijs of kortaf ‘HKO India’. De derdejaars student aan de KU Leuven en ex-leerling van het Klein Seminarie Roeselare zamelt met zijn project geld in om kinderen in India naar school te laten gaan. “In de zomer van 2012, toen zat ik tussen het vijfde en het zesde middelbaar, ben ik tijdens een inleefreis mijn hart verloren aan India”, vertelt hij.

Mooi initiatief

Om geld in te zamelen, organiseerde hij een spaghettiavond in het Klein Seminarie. Daarnaast veilt hij een truitje van Tom Boonen. De veiling loopt nog tot 31 juli 2016 op Kapaza. “Ik wil echt iets maken van mijn project. Ik heb nog tal van ideeën op het oog om geld mee in te zamelen. Dus ging ik dit jaar reeds op zoek naar sponsoren die me kunnen helpen bij deze droom.” De laatste actie was een tijdrit naar Parijs, maar door een heupblessure kan Nicolas niet fietsen. Ophouden staat echter niet in zijn woordenboek. “Ter vervanging doe ik nu een ronde Roeselare-Waregem-Gent-Brugge-Roeselare met een handbike. Mensen kunnen mijn tijd schatten voor 5 euro en de winnaar krijgt een truitje van Lotto Soudal gesigneerd door de hele ploeg.” Nicolas is alvast zijn spieren aan het trainen.

Mensen kunnen ook gewoon bijdragen storten op BE85 7360 0484 4206. Indien men graag een fiscaal attest wenst (bedragen groter dan 40 euro) dan kan worden overgeschreven op: IBAN: BE 18 467 5025451 65 BIC: KREDBEBB. Met de vermelding dat het gaat om het project HKO India. (Marlies Maddens)

Meer info op https ://hkoindia.wordpress.com.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier