Roeselarenaar opnieuw beste golfbiljarter van België

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Al voor de derde keer mag Didier Cours zich de allerbeste golfbiljarter van België noemen. Sinds zijn negende is hij gepassioneerd met het spel bezig “Maar mijn honger is nog niet gestild”, glimlacht hij.

Zelf nam Didier (44) voor het eerst de keu ter hand toen hij negen was. “Ik kwam amper boven de biljarttafel”, glimlacht hij. “De sport zit bij ons in het bloed. Mijn vader, mijn ooms en neven… Allemaal spelen we het spelletje.” Zijn eerste wedstrijd speelde hij in het seizoen 1982-1983. “Ik was toen een jaar of elf, twaalf. Ik nam deel aan de beker van het verbond Geoz (regio Gent-Zottegem, red.). en won die meteen. Ik was in de wolken. Als tiener had ik mijn eigen golfbiljarttafel en trainde ik elke dag. Het was mijn leven.”

Overvolle prijzenkast

Die passie is nooit meer verdwenen en dat zorgt op vandaag voor een overbevolkte prijzenkast. Nu won hij voor de derde keer de Belgische titel in de A-reeks. “Bij de besten van het land”, legt Didier uit. “In 2005 was ik de beste in Lubbeek, in 2007 won ik in Dadizele en twee weken geleden triomfeerde ik in Erpe-Mere. Het blijft de mooiste overwinning die je als golfbiljarter kan behalen.”

Zijn derde Belgische titel is meteen ook de 250ste grote overwinning voor Didier. “Mijn prijzenkast is inderdaad al eventjes te klein”, glimlacht hij. “Maar mijn honger is nog niet gestild. Ik wil nog meer titels in de wacht slepen en zeker nog enkele keren Belgisch kampioen worden. Me op internationaal vlak meten, is moeilijk. Enkel in Nederlands-Limburg is golfbiljart nog wat bekend, maar eigenlijk is het bijna uitsluitend een Belgische sport. Het is zoals in het veldrijden: de Belgen zijn absolute top, de rest is figurant.” (PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, de Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier