Roeselare zet vrouwenrechten in de aandacht tijdens Internationale Vrouwenstraat

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Voor de tweede keer organiseerden ze in Roeselare de Internationale Vrouwenstraat. Door tal van activiteiten werd daarbij aandacht gevraagd voor onder meer gelijke vrouwenrechten.

De Internationale Vrouwenstraat vond vandaag plaats op en rond het Stationsplein in Roeselare. De Roeselaarse feministe Heleen Debruyne schreef voor de gelegenheid een pamflet. Ze roept iedereen, man en vrouw, op om zich te outen als feminist. Je kon dat pamflet vandaag ondertekenen.

“Met het programma richten we ons naar jong en oud, man en vrouw. Wie van een gezellige babbel houdt, wil mee dansen op opzwepende muziek, maar evengoed wie meer houdt van een beklijvend gesprek kon zijn gading vinden. Het kloppend hart is het Carrefourpand op het Stationsplein. Daar is er plaats voor ontmoeting in de bar, heb je workshops dans, er is een expo, kinderanimatie, expo, enzovoort”, aldus Delphine Lerouge van de stad Roeselare.

“Sommige winkels openden de deuren, er is animatie en in Galerie Blomme kon je het hele weekend cartoons van Lectrr bekijken. In Elim was er een gezellige babbel met anderstalige jongeren in het praatcafé met wereldklasse en in het WieMu had Elien Spillebeen sofagesprekken met straffe dames.”

Voor de gelegenheid namen ook lokale standbeelden deel aan deze sensibiliseringsdag. Ze deden zelfs de moeite om zichzelf een pussyhat aan te meten.

(TD – Foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier