Roeselare wil troeven in de kijker zetten met lied en videoclip

Met een lied en videoclip wil men de troeven van de stad wereldkundig maken. © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De laatste tijd is er heel wat positiviteit in Roeselare. Dat willen ze nu delen met de buitenwereld via een videoclip én de hashtag #VANRSL.

“De laatste jaren is er hard gewerkt om de stad aangenamer, groener, duurzamer en klaar voor de toekomst te maken”, vertelt burgemeester Kris Declercq. “Het nieuws dat we de snelst groeiende centrumstad van Vlaanderen zijn, spreekt boekdelen. Het is een stad met vele gezichten en troeven en dat willen we wereldkundig maken. Dat doen we met een campagne van de stad, een lied over Roeselare en een heuse videoclip.”

“Wie interviews met Roeselarenaars leest, merkt dat die wel trots zijn op hun stad. Die trots willen we verwerken in een videoclip. Een lied over de troeven van Roeselare met hopelijk enorm veel inwoners van Roeselare”, vertelt schepen Michèle Hostekint. “Op zaterdag 1 juli organiseren we om 10 uur in de Sint-Amandskerk een startmoment waarbij iedereen die wil meewerken welkom is. We hebben een vijftal werkgroepen: dans, lied, styling, decor en logistiek, al kan je ook gewoon figureren. De eerste opname is tijdens het Vat van Rodenbach waarbij we zoveel mogelijk mensen verzamelen om ‘Al tegaore’ te scanderen. De rest volgt in september.”

Inschrijven voor het startmoment op 1 juli kan via www.vanrsl.be.

Om het delen gemakkelijker te maken, werd de trotsheid visueel vertaald met #VANRSL. Al het positieve dat je in de stad tegenkomt, kan je dan zo claimen.

Het lied zal gemaakt worden op de muziek van ‘I’m from Barcelona’ van de groep ‘We’re from Barcelona’.

https://www.youtube.com/watch?v=3Wi1d0FNgdQ

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier