Roeselare wil de recycleergemeente van Vlaanderen worden

Redactie KW

De stad Roeselare doet een oproep naar haar inwoners om afgedankte elektrische en elektronische apparatuur volgende week in te zamelen. Ze zetten zich immers in voor Recycleergemeente waarbij de gemeenten onderling zoveel als mogelijk afval willen inzamelen. De winnende gemeente krijgt een ontbijt voor alle inwoners.

Van 20 tot 28 maart loopt de campagneweek Recycleergemeente waarbij zoveel mogelijk afgedankte elektrische en elektronische apparatuur ingezameld wordt. “Initiatiefnemer Recupel koppelt aan deze actie een competitie tussen steden en gemeenten. De gemeente die in de actieweek het meeste kilo per inwoner verzamelt, wint een reuze-ontbijtpicknick”, vertelt schepen Nathalie Muylle.

Vorig jaar nam Roeselare ook deel aan deze campagne en werden de inwoners massaal uitgenodigd om zoveel mogelijk elektrische toestellen naar de recyclageparken, de Kringwinkel en elektrozaken te brengen. “Dit jaar bieden we een extra service aan in samenwerking met De Kringwinkel. Zij zullen de hele week tussen 15 en 17 uur met een vrachtwagen op locatie gaan, waar mensen dan hun materiaal kunnen brengen.”

Het gaat om volgende locatie: bibliotheek Beveren (23 maart), parking OCAR Rumbeke (24 maart), marktplein Oekene (25 maart), Onze-Lieve-Vrouwemarkt (26 maart) en Godelievekerk (27 maart).

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier