Roeselare verwelkomt Tour de France met open armen

© Foto PVH
Redactie KW

Woensdag 9 juli trekt de Tourkaravaan door het stadscentrum van Roeselare. Op de terreinen van Roularta poot het Roeselaars Sportief Collectief alvast een imposante feesttent neer.

Woensdag 9 juli moet een topdag worden voor wielerminnend Roeselare. Die dag trekt de vijfde etappe (van Ieper naar Arenberg) door het centrum van Roeselare en dat brengt tal van lokale initiatieven met zich mee.

Meest in het oog springend is de organisatie van het Roeselaars Sportief Collectief, in samenwerking met de vzw Centrumstraten en Roularta. “Op de parking van Roularta langs de Meensesteenweg plaatsen we een grote feesttent”, leggen co-organisatoren Kris Dhuyser en Thijs Naeyaert uit.

“Handelaars en bedrijven uit Roeselare en omgeving kunnen een tafel van tien personen reserveren en er een dag lang genieten van culinaire hoogstandjes en wielrennen op topniveau.”

De passage van de Ronde van Frankrijk kan live meegemaakt worden en de rest van de wedstrijd wordt op grote televisieschermen geprojecteerd. Een deel van de opbrengst gaat naar een lokaal goed doel: het welzijnscentrum Het Binnenhof in Rumbeke, dat de strijd met kindermishandeling aangaat.

(PVH)

www.tourinroeselare.be

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier