Roeselare Rangers hebben eindelijk een eigen hockeyterrein

Met het nieuwe terrein is de club helemaal vertrokken voor een bloeiende toekomst. © Jos
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Sinds enkele weken kunnen de spelers van de Roeselare Rangers, de Roeselaarse hockeyclub, zich uitleven op een nieuw kunstgrasveld. Geen overbodige luxe voor de meer dan 300 leden die zich tot nu toe vooral moesten behelpen om minderwaardige velden.

Drie jaar geleden werd Roeselare Rangers, oorspronkelijk Hockey Club Roeselare, niet zonder succes opgericht. “In drie jaar tijd groeide de Roeselaarse hockeyclub van 0 tot 300 leden. In amper enkele jaren werd het een van de grootste sportclubs van de stad”, klinkt het. De populariteit van de sport, ook in Roeselare, is sinds de goede prestaties van de Belgische nationale ploegen amper te volgen.

Dat zorgde voor de nodige groeiproblemen. De ploeg speelde aanvankelijk op de terreinen van Sint-Idesbald, maar dat bleek allesbehalve ideaal. Voor hockey, zeker met veelgebruik, is een kunstgrasveld de beste oplossing. De stad komt nu tegemoet aan de vraag en legde een veld aan op de site van Onze Kinderen, naast de sporthal. Daar lag tot voor kort een voetbalveld. De kostprijs van zo’n veld bedraagt ongeveer 400.000 euro. Het is een van de vier kunstgrasvelden die de stad de komende jaren aanlegt, ook in SV Roeselare is er ondertussen al een kunstgrasveld in gebruik genomen.

Zaterdag was er de inhuldiging van de terreinen met meteen ook de eerste competitiewedstrijden. Met het nieuwe terrein is de club helemaal vertrokken voor een bloeiende toekomst.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier