Roeselare op zoek naar extra vrijwilligers voor permanente nachtopvang daklozen

28/09/16 om 08:40 - Bijgewerkt om 09:33

Roeselare heeft de nachtopvang voor daklozen uitgebreid. Voortaan kunnen dak- en thuislozen op elk moment in het jaar in de Noorderbrug terecht voor een warm bed of een deugddoende babbel.

Roeselare op zoek naar extra vrijwilligers voor permanente nachtopvang daklozen

Op de foto © (Foto SB)

De stad Roeselare organiseert al enkele jaren winteropvang in de Noorderbrug, in de Noordlaan 1. "In deze woning hebben we de mogelijkheid om dagelijks tien personeen op te vangen. In extreme weersomstandigheden zelfs dertien", aldus OCMW-voorzitter Geert Depondt. "Uit de voorbije jaren blijkt duidelijk dat dak- en thuisloosheid in de regio Midden West-Vlaanderen niet seizoensgebonden is, maar dat de nood aan een nachtopvang eigenlijk het hele jaar door hoog is."

"Daarom besloot het Welzijnshuis Roeselare om de nachtopvang ook na maart 2016 verder te zetten. Sinds april 2016 tot en met augustus 2016 registreerden we 78 gebruikers voor de nachtopvang, van wie er 43 nog nooit in de Noorderbrug hadden overnacht. Bekijken we de gemiddelde bezetting. Dan zien we dat er gemiddeld 7,6 personeen per nacht verblijven, tegenover 5,5 in de wintermaanden. Dat heeft wellicht met een grotere bekendheid te maken, maar toont ook de nood voor permanente opvang", stelt Geert.

Ondertussen zijn er twee vaste beroepskrachten, zij krijgen telkens de hulp van vrijwilligers. "We zijn op zoek naar nog meer vrijwilligers om ons team te versterken. Het is de bedoeling dat ze vanaf 19 uur aanwezig zijn en verder kijken ze dat alles vlot verloopt, vangen de daklozen op en zijn vooral een luisterend oor!"

Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Danny Engels via 051 80 59 00.

(TD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!