Roeselare neemt massaal afscheid van echtpaar dat op vakantie verongelukte

© PVH
Philippe Verhaest

De Sint-Michielskerk liep helemaal vol om Jan Huyghe (48) en Vicky Dewulf (43) een laatste groet te brengen. Het echtpaar kwam bij een zwaar verkeersongeval in Portugal om het leven.

Op de tonen van I Follow Rivers van Triggerfinger opende pastoor Renaat Desmedt de serene en emotionele uitvaartplechtigheid. In een brief van de familie werd teruggeblikt op de voorbije twee weken. “De nacht van 3 op 4 augustus was er een vol angst en onzekerheid”, klonk het. “We wisten dat er een verkeersongeval was gebeurd op vakantie in Portugal en dat Matias en Wouter lichtgewond waren. Maar pas ‘s ochtends kwam het slechte, slechte nieuws: Jan en Vicky waren overleden.”

“Het hele verhaal zorgt voor veel vragen bij de familie en die zullen waarschijnlijk nooit een antwoord krijgen. Maar wij gaan nu vooral op zoek naar oplossingen. Oplossingen voor jullie zonen Matias (16) en Wouter (18). We zullen Jan en Vicky nooit kunnen vervangen, maar de hele familie staat voor jullie klaar. De kansen die jullie ouders gaven, zullen wij voortzetten. En bij elke belangrijke levenskeuze kunnen jullie op de hele familie rekenen. Jullie zullen er nooit alleen voor staan.”

“Jan en Vicky beleefden zonnige laatste dagen, in het gezelschap van hun zonen, hun grootste schat. We zullen hen enorm missen.”

“Jullie waren een onbreekbare tandem, elkaars perfecte ‘ulle’ op de pot”

Pastoor Renaat Desmedt beschreef het echtpaar als erg mooie mensen. “Jan was een erg hulpvaardig man. Elke zondag bezocht hij, zonder fout, zijn ouders in Pittem. Om er te luisteren, te praten en te helpen waar nodig. Hij was ook erg trots op zijn twee zonen. Al zei hij dat hen zelf niet, zoals zo goed als elke vader dat niet doet. Vicky was als grafisch vormgever erg creatief en stond ook voor altijd en iedereen klaar. Mensen uit de duizend. Jan en Vicky hadden elkaar op veel vlakken gevonden: hun vele engagementen, de liefde voor muziek en vooral hun kinderen. Bijzonder spijtig dat we van deze harde werkers afscheid moeten nemen.”

Roeselare neemt massaal afscheid van echtpaar dat op vakantie verongelukte
© STEFAAN BEEL

Vriend des huizes Geert Leenknecht omschreef het echtpaar als een dreamteam. “Jullie waren voor elkaar gemaakt. Als er een wedstrijd zou bestaan voor vriendschap, liefde, opvoeding, werk en leven, dan wonnen jullie met glans. Jullie vormden een tandem die niet kon breken, jullie waren elkaars perfecte ulle op de pot. En voor jullie allebei kwamen Matias en Wouter op de eerste plaats. Jullie konden samen nog genieten van een prachtige vakantie, die jammer genoeg een abrupt einde kende. Bij een van de foto’s die jullie op sociale media plaatsten, schreven jullie: in a clear sky, you can see forever. Wel, Jan en Vicky, jullie zijn straks twee sterren aan onze hemel. En die zullen héél hard schitteren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier