Roeselare maakt zich op voor drie dagen carnaval

Franky Goethals (tweede van links) samen met de drie kandidaten voor de Regenboogprins van België. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De 32ste editie van Rodenbach Carnaval vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 februari in en rond de feesttent op de Grote Markt in Roeselare.

Voor de 32ste editie van Rodenbach Carnaval kiest het carnavalscomité voor dezelfde ingrediënten als de voorbije jaren, daarbij ook opnieuw plaats voor de verkiezing van de Regenboogprins van België, daarbij wordt een holebi prins carnaval verkozen. Afspraak op zaterdag 27 februari in de feesttent op de Grote Markt.

De festiviteiten beginnen al op vrijdag 26 februari met de verkiezing van Prins Alexander XXXII. Met Franky Goethals van RCV ‘t Motje is er slechts één kandidaat, maar hij beloofde alvast meer dan genoeg show te verkopen. De start van het carnavalsweekend in de Rodenbachstad.

Op zaterdagnamiddag is er in organisatie van de Jeugddienst het gratis kindercarnaval met heel wat lekkers en animatie voor de kinderen.

Het hoogtepunt staat op zondag geprogrammeerd met de stoet die door de centrumstraten trekt, start om 14.11 uur.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier