Roeselare maakt recyclageparken stuk gebruiksvriendelijker

Bij de signaaltoren die duidelijk moet aangeven welke groep er werd geselecteerd. © (Foto TD)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De stad Roeselare heeft enkele ingrepen uitgevoerd zodat afval wegbrengen nog een stuk vlotter verloopt.

Zo staan de containers tegenwoordig gegroepeerd per fractie. “Zo is de kans veel kleiner dat de bezoeker bepaalde afvalsoorten vergeet te lossen per fractie en nog eens opnieuw moet gaan wegen”, vertelt schepen Marc Vanwalleghem. “We hebben nu ook een signaaltoren die de kleurengroep extra aandudit. Op het touchscreen moet je aanduiden welk soort afval je komt lossen, daarbij heb je keuze tussen rood, oranje en groen. Bij rood moet je betalen, bij de oranje groep heb je 1.000 kg vrijstelling en bij groen hoef je niet te betalen. Vaak was het niet duidelijk welke groep je geselecteerd had, daar moet de signaaltoren verandering in brengen.”

Er staan nu ook grote borden met afbeeldingen of wat wel of niet in de container mag. “Duidelijkheid is enorm belangrijk”, klinkt het.

Ondertussen is Diftar drie jaar ingevoerd in zowel het recyclagepark van Roeselare als dat van Rumbeke. “Na drie jaar stellen we vast dat het aantal bezoekers stijgt. Vooral Rumbeke kent een groei, terwijl dat van Roeselare stagneert. Deze groei in Rumbeke draagt bij tot de oplossing van de mobiliteitsproblemen ter hoogte van het recyclagepark in Roeselare.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier