Roeselare krijgt dit jaar 23 extra bewakingscamera’s

De beelden worden live bekeken in de meldkamer van de politiezone Riho. V.l.n.r. Kathy Manhaeve, Nancy Vermeulen, Anja Vandamme, Tineke Verduyn, Patrick Demeulemeester, korpschef Curd Neyrinck en burgemeester Kris Declercq. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

In 2018 worden er 23 nieuwe bewakingscamera’s in Roeselare geïnstalleerd. Momenteel telt het cameraplan al 65 exemplaren.

Het cameraplan werd in 2014 opgestart en telde eind 2017 al 65 stuks, terwijl er bij de start van deze legislatuur nog maar acht camera’s in het straatbeeld te zien waren.

“Ook in 2018 gaat de uitrol verder”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). “We voorzien 23 extra bewakingscamera’s en sluiten zo verder het cameraschild in de binnenstad. Naar analogie met vorige jaren wordt een combinatie van beweegbare camera’s en vaste camera’s op strategische plaatsen vooropgesteld.”

De gemeenteraad stemde ondertussen in met het plan. Er komen camera’s op het kruispunt van de Zuidstraat met Hof van ‘t Henneken, de Rumbeeksesteenweg en de Rijselstraat. Ook het de Coninckplein krijgt camerabewaking.

“Ook plekken die nu al onder cameratoezicht staan, worden versterkt: de Ooststraat en de tweede fase van het stationsproject: het Stationsplein, de Beversesteenweg en de Sint-Amandsstraat.”

De beelden van de bewakingscamera’s worden live doorgestuurd naar de meldkamer van de politiezone Riho. De camerabewakers bekijken de beelden in real-time en nemen waar nodig actie door het aansturen of ondersteunen van patrouilles op het terrein.

De beelden worden 31 dagen bewaard en waar nodig achteraf herbekeken. De stad Roeselare voorziet dit jaar 125.000 euro voor de politiezone Riho voor de installatie van de 23 camera’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier