Roeselare krijgt 108 kortparkeerplaatsen in centrum

Sensoren registreren de duur van het parkeren. Wie de 30 minuten overschrijdt, riskeert toch nog een boete.
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vanaf het najaar zal het mogelijk zijn om een halfuur gratis te parkeren op de daarvoor voorziene kortparkeerplaatsen in het centrum van Roeselare. Perfect voor de mensen die een snelle boodschap moeten doen.

Wie bovengronds parkeert in Roeselare krijgt op dit moment een gratis kwartier, maar daarna moet je wel een ticketje nemen. Dat is vaak te kort voor een snelle boodschap of om iets af te halen en daarom voert men Shop & Go in. Zo’n 108 parkeerplaatsen op strategische plaatsen in het centrum waar je een halfuur gratis mag parkeren. Wie er langer staat, riskeert toch een boete.

Een parkeerticket nemen hoeft niet, want een sensor registreert alles. “Wij willen elke bezoeker van de stad een parkeeroplossing op maat van zijn of haar behoefte aanbieden”, vertelt burgemeester Kris Declercq. “De 30 minuten volstaan beslist om snel te winkelen of zaken in je bankkantoor af te handelen. De ervaring in andere steden zoals Kortrijk leert dat een Shop & Go-parkeerplaats gemiddeld 18 minuten wordt ingenomen.”

Normaal zou Shop & Go vanaf september van kracht moeten zijn.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier