Roeselare koestert plannen om Ooststraat meer autovrij te maken tijdens shoppingpieken

Meer auto's door de Ooststraat sinds het omkeren van de eenrichting in de zijstraten ? De helft van de handelaars vindt van wel. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Jos Remaut

Dat vertelt mobiliteitsschepen Griet Coppé in een interview met De Weekbode Roeselare, naar aanleiding van autoloze zondag komend weekend.

Kan de Ooststraat als belangrijkste shoppingstreet eigenlijk niet helemaal autovrij gemaakt worden, dat is de vraag die we haar bij deze gelegenheid voorleggen. “Op zich is daar wel iets voor te zeggen”, antwoordt ze, “maar ook hier willen we, net als in al onze andere mobiliteitsprojecten, de weg van de geleidelijkheid bewandelen. Er ligt wel een voorstel ter studie om de Ooststraat op drukke shoppingmomenten verkeersvrij te maken vanaf de Henri Horriestraat.”

Als het zover zou komen, dan zou de rijrichting in de Henri Horriestraat wel opnieuw moeten worden gewijzigd. In juni werden de rijrichtingen in zowel de Jan Mahieu- als de Henri Horriestraat omgekeerd, bij wijze van proef. Sommigen vinden wel dat er door deze maatregel weer meer autoverkeer is in de Ooststraat.

“We hebben deze proef heel recent besproken met de betrokken handelaars, en daar zijn de meningen verdeeld”, aldus nog Griet Coppé. “Ongeveer de helft vindt van wel, de andere helft van niet. We zullen dit blijven opvolgen en ook deskundigen betrekken in de evaluatie. Tegen het eind van het jaar willen we definitief beslissen, en dan komen we daar niet meer op terug.”

Lees het volledige interview in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier